Logo Logo
Vinařství Bystřický - Cabernet Sauvignon 2020
Vinařství Bystřický - Cabernet Sauvignon 2020
Krátky popis Zlevněný produkt Vinařství Bystřický - Cabernet Sauvignon 2020 od výrobce Vinařství Bystřický u nás najdete ve slevě za 400 Kč.
Obvyklá cena
  • 400
Výrobce/Značka
Vinařství Bystřický
EAN 8594190029115
Hodnocení
(Celkem 21 hodnocení )
Vinařství Bystřický - Cabernet Sauvignon 2020 Cabernet Sauvignon ležel 20 měsíců na dubových sudech, na kterých si získal lehké taniny. V chuti letní čerstvě utržené ostružiny a rybízu s typickou ovocnou kyselinkou a jemná zemitost zelené papriky. Vyvážené víno pro příjemné večery. Nefiltrováno a nečířeno. Metoda zrání Sur-lie Sur-lie je prastará metoda zrání vína v přítomnosti kalu. Ve chvíli, kdy vinná kvasinka přemění všechen cukr na alkohol se rozkládá a stává se tak hlavní složkou kvasničných kalů. Pro dodržení správného technologického postupu je zapotřebí pravidelné promíchávání. Po ukončení kvašení celého procesu se již víno nefiltruje. O vinařství Vinařství Bystřický je malé vinařství z Bořetic na Jižní Moravě. Za tímto názvem stojí dva nadšenci do červených vín, přírody a chutného jídla - Vojta a Anička. Životní styl promítají i do svých produktů. O vinohrad pečují pouze za pomocí přírodních preparátů a o vína tak, aby ukázala sama, co v nich je. Ošetření vinic se proto provádí postřiky získaných macerací bylin - kopřiv a přesličky a biodynamickými preparáty. Hrozny jsou zpracovávány co nejšetrnějšími postupy bez technologických zásahů a jsou minimálně filtrována. Na dubových sudech pak vína školí metodou sur lie minimálně 20 měsíců. Poté se nechávají zrát v lahvích do správné vitality. Díky minimálním zásahům a dlouhé maceraci na slupkách získává víno na taninech i antioxidantech. Síra se v těchto vínech využívá minimálně a to v limitech pro biorežim.   V tuto chvíli Vinařství Bystřický usiluje o získání certifikace Demeter. Tato certifikace je založena na biodynamickém zemědělství, kdy se nesmí používat syntetická hnojiva, chemické prostředky na ochranu rostlin nebo použití aditiv při výrobě samotných produktů. Základem biodynamického zemědělství je udržování půdy pro budoucí generace. Proč pít kvalitní červená vína? Kvalitní červená vína obsahují mnoho prospěšných látek a jedním z nich jsou taniny. Taniny nebo také třísloviny jsou sloučeniny, které mají svíravou až hořkou chuť. Kromě antiseptických a antioxidačních vlastností jsou schopny na sebe vázat a odvádět z těla škodlivé látky a mimo jiné zvyšují propustnost kapilár a zabraňují kornatění tepen. Další superlátkou je resveratrol. Nachází se ve slupkách vinné révy a je silným antioxidantem. Resveratrol blahodárně působí na játra, mozek, hormonální rovnováhu a svalovou hmotu. Neskutečnou silou bojuje proti přirozenému stárnutí buněk. Mezi další účinky resveratrolu patří bezpochyby pozitivní vliv při boji s vysokým krevním tlakem. Resveratrol snižuje tlak na cévy a tímto může docházet k jejich plné regeneraci. V neposlední řadě má neuroprotektivní funkci, protože pomáhá chránit mozkové buňky a tím i pokles kognitivních vlastností.   Dalším přínosem kvalitního červeného vína je množství antioxidantů. Antioxidanty jsou skupina látek, které buňky v organismu chrání před volnými radikály. Volných radikálů, které nás obklopují je celá řada, zejména je to nevhodná strava (především přemíra nasycených tuků, konzervanty v potravinách), kouření, ovzduší, stres aj. Styl: suché  Zpracování: sur-lie jemné kaly, 20 měsíců v sudu Obsah alkoholu: 13,80%. Objem: 0. 75l Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let Z důvodu zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let dochází u tohoto produktu ke kontrole věku zákazníka při předání zásilky kurýrem.
Další produkty od výrobce Vinařství Bystřický
Další produkty v kategorii Vína