Manukový med se od klasického včelího medu liší svými přesně definovanými vlastnostmi, způsobem sběru a zpracování. Jeho účinky se zjišťují laboratorně a bývá označen číslem, které je uvedeno na obalu. Obecně, čím vyšší číslo, tím vyšší má antibakteriální účinek. Med se skládá hlavně ze sacharidů, fruktózy a glukózy, ale také obsahuje malé množství bílkovin, enzymů, železa, zinku, aminokyselin, minerálů, stopových prvků a vitamínů. Celková aktivita též nazývána jako total active (TA) je založena na peroxidové aktivitě. Manukové medy jsou kromě peroxidové aktivity ceněny především pro svou jedinečnou neperoxidovou aktivitu. Tato aktivita je stabilní a neztrácí svou účinnost v důsledku ředění, vystavení světlu či teplu. Přidaná hodnota manukového medu se označuje zkratkou NPA (non-peroxid active). Důležitou složkou aktivního manukového medu je methylglyoxal, měří se laboratorně a je označován pod zkratkou MGO. Methylglyoxal je jedním z hlavních aktivních složek, které poskytuje manukový med v neperoxidové aktivitě. Složení: Med květový - manukovýMGO: 10 mg/100 gDávkování: Užívejte jednu čajovou lžičku (5 g) manukového medu 1x denně. Med můžete rozetřít na toast, popíjet ve směsi s čajem či citrónem nebo si jej můžete dopřát samotný přímo z dózy. Při vysokých teplotách med ztrácí své účinné látky, nikdy jej tedy nezalévejte vroucí nebo horkou vodou. Manukový med může být použit perorálně nebo lokálně. Balení: 250 gZemě původu: Nový ZélandUpozornění: Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Skladujte při teplotě 18 - 25 °C. Není náhrada pestré stravy. Není vhodné pro děti do 12 měsíců.