BrainMax Pure Rýžová mouka, bezlepková BIO, 1 kg Rýžová mouka je vyrobena z jemné mleté rýže. Využívá se k přípravě nepečených dezertů a její hlavní výhodou je lehká stravitelnost. Je přirozeně bezlepková a tím je vhodná pro přípravu pokrmů pro osoby s celiakií. Rýžovou mouku lze použít k výrobě těstovin, zahuštění omáček i polévek , tak také k přípravě nepečených dezertů. Mouka je bohatá na vitamíny a bílkoviny a slouží jako běžná náhrada za pšeničnou mouku. Rýžová mouka zvětšuje svůj objem a má výborné pojivové vlastnosti. Rýžová mouka poskytuje značné množství vlákniny, která je důležitá jak pro trávicí systém, tak snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Nejčastěji se mísí s jinými druhy bezlepkové mouky, například kukuřičnou nebo pohankovou. Přednosti BrainMax Pure rýžové mouky: 100% bezlepková. Vhodná k pečení i vaření. Lehce stravitelná. Nízký obsah tuku. BIO, VEGAN, RAW. Země původu: Thajsko Možnosti použití rýžové mouky Vhodná k zahuštění polévek i omáček. Ideální k přípravě nepečených dezertů. Populární recepty s rýžovou moukou Jablečné muffiny Složení: 155 g rýžové mouky 40 g ovesných vloček 1 lžíce lněných semínek 1 lžička sody 1 lžička skořice 1/2 lžičky muškátového oříšku 160 g bílého jogurtu 1 vejce 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného másla 2 červená jablka 60 ml brusinkového džusu Postup: Troubu předehřejte na 175°C a připravte si plech na muffiny. V míse smíchejte mouku, vločky, lněné semínka, sodu, skořici a muškátový oříšek. Ve velké míse vyšlehejte vajíčko, jogurt a máslo. Přidejte jablka nakrájená na kostičky a brusinkový džus. Suché ingredience přimíchejte k mokrým. Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu těsto rovnoměrně rozdělte a pečte 30 minut. Lívance z rýžové mouky Složení: 160 g rýžové mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky sody Špetka soli 120 ml mléka 3 lžíce medu 2 lžíce olivového oleje 1 vejce Postup: V míse smíchejte rýžovou mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a promíchejte. Mléko, vaječný žloutek a med vyšlehejte. Mokré ingredience přimíchejte k suchým. V menší misce vyšlehejte vaječný bílek a přidejte k těstu. Lívance smažte na oleji nebo na másle. Smažená kuřecí křidélka Složení: 2 kg kuřecích křidélek 500 g rýžové mouky Slunečnicový olej na smažení Na marinádu: 10 stroužků česneku, nasekaných na drobno 1 lžička zázvoru 3 jarní cibulky 250 ml ústřicové omáčky 250 ml kokosových aminos 50 ml rybí omáčky 100 g kokosového cukru Postup: Veškeré ingredience na marinádu společně promíchejte ve velké míse. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte tak, aby byla všechna křidélka obalená v marinádě. Mísu přikryje potravinářskou fólií a nechejte 3 hodiny marinovat v lednici. Mouku nasypejte do velké mísy a křidélka v ní obalte. Nechejte 5 minut stát. Mezitím se ve velkém hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje. Křidélka smažte dozlatova. Přednosti BrainMax Pure Rýžové mouky 100% bezlepková Rýžová mouka je vhodná alternativa pro osoby trpící celiakií. Lehce stravitelná Rýžová mouka je lehce stravitelná a má velmi nízký obsah tuku. Vhodná k pečení i vaření Rýžová mouka najde své využití jak zahušťování pokrmů, tak také k přípravě nepečených dezertů. BIO certifikace CZ-BIO-001 Naše rýžová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU. Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku! Složení: 100% BIO rýžová mouka Původ: Thajsko Distributor: Votamax s. r. o. , Hladnovská 83/93, Ostrava Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu. Hmotnost: 1 Kg.
Určení |
BIO |
Výrobce |
BrainMax Pure |
Velikost balení |
1000 g |
Forma |
Prášek |
Typ |
Mouka |