Pravý čínský bílý čaj BAI MU DAN nejvyšší kvality, 100 g Exkluzivně přinášíme tento bílý čaj nejvyšší kvality. Bai Mu Dan se s bírá brzy na jaře, aby si zachoval svou svěží a jemnou chuť a bohaté antioxidační účinky. Je dobře známý v čínské medicíně je nabitý polyfenoly , které podporují imunitní systém. Pro správné vaření Bai Mu Dan byste měli ideálně použít 2-3 čajové lžičky. Louhujte při 90 ºC po dobu 1 - 2 minuty. Pokud dáváte přednost silnější chuti, můžete prodloužit dobu louhování až na 3-4 minuty. Je však velmi důležité, abyste vodu udržovali hluboko pod bodem varu a nepřipálili tak jemné lístky bílého čaje a nezbavili se prospěšných živin a lahodné chuti. Bílé čaje se téměř nezpracovávají – suší se venku tři dny. Proto si zachovávají všechny vlastnosti štědře dané přírodou. Pro tento čaj se sklízejí pouze jemné bílé pupeny a dva horní lístky mladých čajových výhonků. Listy po usušení ztmavnou, zatímco pupen zůstává světlý, s lehkým stříbrným nádechem. Tato kombinace poupat a mladých listů vytváří dobře vyváženou směs květin a sladkého ovoce. Hlavní přínosy pití pravého bílého čaje: extrémně silný přírodní antioxidant zlepšuje kognitivní funkce a zdraví mozku chrání před osteoporózou posiluje kardiovaskulární systém zpomaluje stárnutí pleti snižuje riziko inzulínové resistence ochraňuje zubní sklovinu Příprava Do vyhřáté konvičky o objemu cca 500 ml vsypeme cca 8 gramů čajových lístků (3 vrchovaté polévkové lžíce). Zalijeme vodou o teplotě cca 80 °C , ponecháme louhovat cca 1,5 minuty, slijeme do druhé konvičky či odpovídajících šálků. Tento postup můžeme opakovat 3-4 x s tím, že teplota vody se postupně zvyšuje a doba louhování prodlužuje Upozornění: Nikdy nezalívejte nový nálev vřelou vodou, došlo by ke spálení pupenů a lístků. Balení: 100 g .
Velikost balení |
100 g |
Výrobce |
BrainMax Pure |
Forma |
Sypká směs |
Typ |
Čaj |